Singeldanser
3-4 år stor o liten
En vuxen och ett barn dansar tillsammans (OBS! Vid anmälan, ange barnets namn och personnummer). Här är danserna enkla och roliga och till musik som dom flesta känner till.
 
Showkids (barn 4-6 år)
Här tränar barnen på lekfullt sätt att ta sina första danssteg, utveckla motorik och lära sig lyssna på takten. Vi dansar till musik som de flesta barn känner igen, blandar både barnlåtar med schlager- och pop- låtar. Detta brukar vara veckans höjdpunkt för alla barn.
 
Disco/Hiphop (barn från 6 år)
Barnen läs sig enkla koreografier till populär musik med dansstilar i disco och hiphop (till exempel Marcus & Martinus, Theos eller melodifestivalens schlagerlåtar). Lektioner består av uppvärmning, stretch övningar, koreografi och avslutas med dansstop.
 
Fortnite dancing/hiphop
En rolig kurs för dig som tycker om danser från spelet Fortnite. Vi tränar in danser så “nära som möjligt” till originalet till självklart precis samma musik som i spelet. Vi lär oss även lite grunder i hiphop då många av Fortnite danser har ursprung i just hiphop.
 
Disco
Disco är en fartfylld dansstil som kännetecknas av snabba rörelser och principen ”contraction/release”. Disco är influerad av aktuella trender och dansas till dagens pop- och house musik i högt tempo. Discodans ger utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge pulsen i dansen och musiken är konstant.
 
Hiphop/Street
Hiphop är ett samlingsnamn för en mängd olika dansstilar som genom åren har bildats inom den breda hiphop-kulturen, som t.ex. breakdance, locking, popping, dubstep, vouging, whacking, krump, streetjazz, house m.fl. Gemensamt för alla stilar är att de har sitt ursprung i gatukulturen i USA:s storstäder.
På våra hiphopklasser lär du dig framförallt lite mer ”tunga” moves. Vi lägger stor vikt vid musiktolkningen.
 
Hiphop battle
Här tränar vi grundtekniken i de olika Battlestilarna Ragga, R&B, Popping, Dupstep, House, Old School och Newschool. Vi tränar också på improvisation inom de olika stilarna samt battleteknik. Den perfekta kursen för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom de olika streetstilarna och battla på våra rikstävlingar.
 
Dance fitness
Detta är motionspass, träningsform med mycket dans. Pass kommer att börja med uppvärmning, en hel del intensiva danser (mycket zumba inspirerade men inte nödvändigt till latinamerikansk musik). Sista delen av passet blir mer styrka träning. Passet avslutas med stretch och avslappning.
 
Artistic ballroom
Här lär vi oss grunder i cha-cha, samba, jive, merenque, salsa, bachata. Du får även möjlighet att börja tävla med dessa danser i både solo och duo (OBS! inget krav). Vi börjar även träna på vals & quickstep.
 
Latin mix
Detta är kurs för dig som tycker om latinamerikanska rytmer. Vi dansar cha-cha-cha, salsa, samba, merenque, jive mm i solo variant. Vi tränar in grunder, korta steg kombinationer som sedan kommer att bli en häftig mix till uppvisningen till latin pop låtar.
 
Balett
Balett är en dansform uppbyggd på fasta positioner och rörelser som kräver mycket styrka och vighet.
 
Jazz
Jazztekniken är grunden till de flesta koreografier i musikaler, filmer och musikvideor. I uppvärmningen arbetar vi med grundläggande jazzteknik för att skapa styrka och smidighet, följt av förflyttningsövningar och olika danskombinationer. Vi dansar till all form av musik.
 
Jazzbalett
Detta är en bra kurs för dig som vill ha grundläggande god dansteknik. Här lär vi oss ingen koreografi utan gör jazz och balett övningar.
 
Jazz/show
Vi jobbar med jazzteknik samt lär oss häftiga koreografier som är gjorda till senaste musikvideos. Danser är mycket scenanpassade. Vi jobbar med inlevelse, känslor och sceniskt uttryck. Exempel på musik: Lady Gaga, Rihanna, Brirney Spears mm.
 
Modern
Modern dans eller fridans är förknippad med golvkontakt och experiment med kropp, rum och musik. Till skillnad från den klassiska baletten, som är stram och hållen, och jazzdansen, som är rytmisk och showig, är modern dansen friare och mindre regelstyrd. Modern uppstod i slutet av 1800-talet i protest mot baletten, som har fasta regler och rörelsemönster.
 
Feminin Vibe
Kommersiell, feminin dansstil som grundar sig i street, jazz och afro/ragga. På dessa klasser kommer vi att arbeta med uttryck, enklare klackteknik, rytmik och mycket dynamik.
 
Dansmix vuxna
Det är aldrig för sent att börja dansa! Dansmix är en dansklass för vuxna nybörjare där klassen anpassas efter deltagarnas nivå. Fokus ligger på att vi har riktigt roligt, får träning och lär oss nya danssteg till härlig musik. Dansklassen kommer att inspireras av många olika dansstilar såsom showdans och hiphop.
 
Pardanser
10-dans
Här ingår dom 5 latin och 5 standard danserna.
 
Bugg
Den mest populära pardansformen i Sverige. Går ut på att killen för tjejen i en mängd olika improviserade snurrkombinationer genom att byta handfattningar. Det enkla med buggen är att den dansas till fyrafjärdedelstakt och steg görs på varje takt, till skillnad från dom flesta andra danser. Bugg har rötter i swing/lindy hop.
 
Foxtrott
Tillsammans med bugg, den vanligaste utedansen. Skillnad mot buggen är att den har fast position (kille - tjej) och alla turer görs med paret som helhet (positionen ändras inte).
 
Salsa
Troligen den mest populära pardansformen i Världen. Har sitt ursprung i latinamerika och betyder blandning. I salsa blandas turer från dom flesta pardanser men till salsa musik.
 
Övrigt
Tävlingsdans
Vi har tävlingsdansare i street och disco (singeldanser) samt bugg, salsa, standard och latin (pardanser). Kontakta oss om du är intresserad av tävlingsdans.
 
Privatlektioner
Vals till bröllop eller bugg/foxtrott till personalfesten? Hos oss kan du få privatlektioner i dom flesta dansstilar. Kontakta oss för mer info och tidsbokning.
 
Ackes Dansskola